Kunstværker fra Grethe Hem på Mejeriet Tunø

Hos os finder du mange flotte værker af billedkunsteren Grethe Hem. Nedenfor kan du blive klogere på Grethes egen fortælling, hvor hun sætter ord på sin baggrund og kunsteriske udtryk.

På værelserne på første salen, på gangene og op af trappen indfanger Grethes billeder Tunøs lys i sine helt utrolige farver. De rummer en masse liv og beværelse, som man bliver glad af at se på. Hun arbejder bl.a. med det fabulerende udtryk, som med sine abstrakte, men indimellem også tydelige aftegninger taler et særegent sprog, der skaber videlyst.  

content/grethe-hem.jpg

Baggrund & udtryk

"Jeg har arbejdet med billedkunst det meste af mit liv og er uddannet billedkunstlærer fra Jelling Seminarium (1998). Derudover er jeg uddannet voksenunderviser fra Danmarks Lærerhøjskole (1998). Jeg har arbejdet i folkeskolen i 14 år i både Herning og Viborg. (2000-2014), bl.a. med kreative fag, som billedkunst. I mange år har jeg også arbejdet med udviklingshæmmede indenfor billedkunst"

"I mit billedudtryk er jeg eksperimenterende, jeg finder hele tiden på nye ideer, teknikker, motiver og farvesammensætninger.
Inspirationen til mine billeder finder jeg mange forskellige steder, i hverdagens mange bybilleder, farver og former i naturen, inspiration fra musikkens verden og så kigger jeg en del i kunstbøger, boligmagasiner og andre spændende bøger og blade."

"For det meste bruger jeg de stærke farver, blander ofte direkte på lærredet - der opstår nye farver, hvilket giver spændende, utilsigtede muligheder at arbejde videre med.
Og så bruger jeg både spartler og pensler, fingrene, samt andre redskaber, der giver effekter. Formerne opstår undervejs, jeg arbejder mest med det fabulerende udtryk og der opstår figurer, der levendegøres med øjne og andre effekter. 
Mine udstilling har bl.a. været hos en del forskellige kunstforeninger, 'Åbne Atelier Døre' i Viborg, klinikker, restauranter, gallerier, skoler og ligeledes et par steder i udlandet; Tyskland og USA. Pt. arbejder jeg mest med billeder til private på bestilling."

 

Det er muligt at købe Grethes billeder, som er udstillet på Mejeriet, ret venligst henvendelse til personalet, hvis du er interesseret.

bubblemedia