I 1887-88 oprettes Tunø Andelsmejeri, da landbrugsproduktionen omlægges til malkekvæg. Den første mejeribygning lå midt i byen, i 1913 bygger man den moderne mejeribygning, som er Mejeriet Tunø i dag. I forlængelse af mejeriet havde mejeribestyreren også en bolig. Boligen, som mejeriet stillede til rådighed, kunne måske ikke huse en hel familie, ifølge reglementet skulle han være ugift, så bestyrerposten blev ofte skiftet ud, da det skete at han faldt for en ung pige. Derfor afskaffer man i 1903 reglen om at være ugift.
I 1964 bliver Tunø Andelsmejeri nedlagt. Landmændene måtte finde nye indtjeningsmuligheder, da tiden var løbet fra de små mejerier. Mejeriet har siden 1980'erne fungeret som restauration og udlejet værelser på første salen.
Nyt liv bag gamle mure
Nu er der nyt liv og nye kræfter i huset, som med respekt for de traditioner stedet bærer, rejser en reformeret udgave af det gamle mejeri på den bilfrie ø midt i Kattegat. I idylliske omgivelser tæt på kyst og strand sænker ø-roen sig, og scenen sættes til hygge og stemningsfulde øjeblikke på Mejeriet Tunø.
Holdet gør forskellen
Tim Grønbech, direktør: ”Essensen af det hele er, at vi er et godt hold der arbejder sammen, som går op i kvalitet, professionalisme og samtidig med at vi er glade for at lave det vi gør. På Mejeriet Tunø er der højt til loftet, masser af god energi og høje ambitioner!”

