Nyt liv bag gamle mure & vejen til Tunø
Bag baren, i køkkenet og på gulvene finder I os begge, Tim og undertegnede, men hvordan er vi havnet på Tunø?
Vi har været et par i kort tid, da vi bliver foreslået at købe Det Gamle Mejeri på Tunø. I starten er det mest Tim, som er tændt på idéen om luftforandring og brancheskift. Vi bliver enige om, at et fælles projekt kunne være spændende. Ingen af os har en gastronomisk baggrund - vi elsker bare mad og vin!
I november 18 flytter vi til Tunø og begynder arbejdet; renovering af første salens værelser, toiletter og gang, udskiftning af hårde hvidevarer, etablerer to nye kølerum, maler restauranten, udvider terrassen mod havnen, laver hjemmeside, kommer på plads privat og en masse, masse andet.
I marts 19 åbner vi dørene til et svært og dyrt læreår. 20 og 21 byder på pandemi, massiv personalemangel og coronarestriktioner, men også på fødslen af vores datter. I 22 kommer krigen i Ukraine, inflation og elkrise. Det har ikke været nemt ..
MEN!
Vi har en drøm om at gøre Mejeriet Tunø til et sted man har lyst til at sejle efter. Smag, kvalitet og personlighed er nøgleord. Derfor er vores kød dansk, fra producenter med fokus på velfærd, det er det bedste for smag, dyr og klima. Grøntsagerne har Hans og Lise-Lotte, Bo og Michala dyrket i den Tunøske muld. Husets vin henter vi ved dygtige vinbønder i Mosel, men vi har også vin fra resten af verdenshjørnerne - et bredt udvalg, hvis vi selv skal sige det.
Så velkommen til Mejeriet Tunø og vores sted!
Ø-hilsner
Tim & Victoria
& Holdet på Mejeriet
Historien om Mejeriet
I 1887-88 oprettes Tunø Andelsmejeri, da landbrugsproduktionen omlægges til malkekvæg. Den første mejeribygning lå midt i byen. Mejeribestyreren blev tildelt en bolig af mejeriet, denne kunne ikke huse en hel familie, da bestyreren ifølge reglementet skulle være ugift, så bestyrerposten blev ofte skiftet ud. I 1903 afskaffer man reglen om at være ugift og i 1913 bygger man det moderne mejeri, som er Mejeriet Tunø i dag.
I 1964 bliver Andelsmejeriet nedlagt. Landmændene må finde nye indtjeningsmuligheder; tiden var løbet fra de små mejerier. Mejeriet har siden 1980'erne fungeret som restauration og værelserne på første salen har været lejet ud til gæster.

