Vi tror på et stærkt, lokalt samarbejde 

Det stærke, lokale samarbejde er enormt vigtigt, i særdeleshed i de helt små samfund, som Tunø må siges at være. Her kan du læse mere om, med hvem og hvordan vi samarbejder på den lille ø.  

Tunø Wear, ø-ro & Mejeriet 

Fem kammerater har startet deres eget tøjbrand kaldet Tunø Wear. Tobias, Klaes, Magnus, Casper og Andreas laver bæredygtigt og langtidsholdbart tøj, som fokuserer på at gøre op med et for hurtigt forbrug af tøj, og skabe opmærksomhed om livet på øerne, i særdeleshed Tunø. Idéen opstod efter flere års ture til Tunø, som bød på pleje af deres venskab og roen der følger med ø-livet. 

Sæson 2021 vil byde på en lille pop-up shop med nogle af de flotte t-shirts fra Tunø Wear i samarbejde med Mejeriet Tunø, som vil give dig en følelse af ø-ro og velvære. Der er også en særlig udgave af de fine t-shirts på vej til hele holdet på Mejeriet, og vi glæder os rigtig meget til at trække i de bæredygtige designs. 

 content/stenkalven.jpgcontent/hvidt-tema.jpg

 

Kunstværker fra Grethe Hem på Mejeriet

Hos os finder du mange flotte værker af billedkunsteren Grethe Hem. På værelserne, på gangene og op af trappen indfanger Grethes billeder Tunøs lys i sine helt utrolige farver. De rummer en masse liv og beværelse, som man bliver glad af at se på. Hun arbejder bl.a. med det fabulerende udtryk, som med sine abstrakte, men indimellem også tydelige aftegninger taler et særegent sprog, der skaber videlyst.  

Baggrund & udtryk

"Jeg har arbejdet med billedkunst det meste af mit liv og er uddannet billedkunstlærer fra Jelling Seminarium (1998). Derudover er jeg uddannet voksenunderviser fra Danmarks Lærerhøjskole (1998). Jeg har arbejdet i folkeskolen i 14 år i både Herning og Viborg. (2000-2014), bl.a. med kreative fag, som billedkunst. I mange år har jeg også arbejdet med udviklingshæmmede indenfor billedkunst"

"I mit billedudtryk er jeg eksperimenterende, jeg finder hele tiden på nye ideer, teknikker, motiver og farvesammensætninger.
Inspirationen til mine billeder finder jeg mange forskellige steder, i hverdagens mange bybilleder, farver og former i naturen, inspiration fra musikkens verden og så kigger jeg en del i kunstbøger, boligmagasiner og andre spændende bøger og blade"

"For det meste bruger jeg de stærke farver, blander ofte direkte på lærredet - der opstår nye farver, hvilket giver spændende, utilsigtede muligheder at arbejde videre med.
Og så bruger jeg både spartler og pensler, fingrene, samt andre redskaber, der giver effekter. Formerne opstår undervejs, jeg arbejder mest med det fabulerende udtryk og der opstår figurer, der levendegøres med øjne og andre effekter. 
Mine udstilling har bl.a. været hos en del forskellige kunstforeninger, 'Åbne Atelier Døre' i Viborg, klinikker, restauranter, gallerier, skoler og ligeledes et par steder i udlandet; Tyskland og USA. Pt. arbejder jeg mest med billeder til private på bestilling"

Det er muligt at købe Grethes billeder, som er udstillet på Mejeriet, ret venligst henvendelse til personalet, hvis du er interesseret.

content/grethe-hem.jpg

 

Ø-grønt fra øens lokale grøntavlere

Vi sætter stor pris på at vores gæster smager de lækre lokale grøntsager, der produceres her på øen, og vi går højt op i at bruge dem i vores retter.  Grøntsagerne kommer fra øens to grøntavleres salgsboder; familien Borggaard med 'Boden på havnen' og familien Olesen med 'Boden i byen'

Det betyder også, at vores menukort følger årstidernes skiften, og at vi har de grøntsager, som er i sæson i øjeblikket, på kortet. Tunø byder på skønne kartofler, gulerødder, hvidløg, rødløg, rødbeder, pastinak, jordbær, porrer, majs og diverse krydderurter såsom rosmarin, salvie og persille. Dertil kommer alle de lækre frugter, som naturen byder på, og som vi selv tager ud for at plukke: brombær, hyldeblomst og rabarber. 

 

gulerodhvidloeg.jpg

 

Tunø Røgeri & Restaurant en røget fornøjelse #røgpåTunø

På havnen ligger Tunø Røgeri og her røges kattegats måske bedste røgvarer. På Mejeriet bruger vi for eksempel den lækre koldrøgede laks til vores smørrebrød, og vi laver varmrøget laks i samarbejde med røgeriet, hvor gæster selv er med til at røge laksen over bål i naturen.  

img_2526.jpg

 

 

Campaya & sommerens seværdigheder

Vi samarbejder også med Campaya, som bl.a. giver deres bud på skønne og alternative ferieseværdigheder og -aktiviteter i Østjylland. 

 

bubble